Bazalková bramborová kaše recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
1,5 kg brambory
mléko
1 - 2 lžíce bazalka
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky. Nakrájené brambory dáme vařit do osolené vody. Měkké brambory scedíme a v hrnci rozmačkáme šťouchadlem

  2. Během přípravy brambor si ušleháme smetanu

  3. K bramborám přidáme máslo, trochu mléka a celou smetanu. Promícháváme nebo šleháme, dokud nemáme hladkou kaši. Na závěr vmícháme bazalku

  4. Bazalkovou bramborovou kaši podáváme k masu, dušené nebo smažené zelenině apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!