Smažené zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
1 - 2 ks cibule
1 hlávka zelí
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí nakrájíme také nadrobno. Hlávka musí být tvrdá

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo na sádle dorůžova. Poté přidáme nadrobno nakrájené zelí. Zelí trochu podlijeme, aby lépe pustilo vodu. Dále přidáme sůl a cukr

  3. Potom zelí smažíme, dokud se všechna voda neodpaří a nezačne tmavnout. Počítejme s tím, že zelí ztratí víc jak polovinu svého objemu. Dochutíme solí, cukrem a pro vůni mletým pepřem

  4. Smažené zelí podáváme jako chutnou přílohu například k pečenému masu a knedlíkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!