Vepřový pečínkový pekáč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
olej
sůl
600-700 g brambory
kmín
150 g mrkev
150 g petržel
150-200 g šalotka
1 kg vepřový bůček nebo žebra

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Veškerou zeleninu omyjeme a osušíme. Šalotku a kořenovou zeleninu oloupeme. Česnek rozdrtíme. Brambory, mrkev a petržel podélně rozkrojíme na poloviny. Pekáč nebo hluboký plech lehce vymažeme olejem. Smícháme zeleninu - brambory, mrkev, petržel a šalotku s trochou soli a kmínu a rozložíme vše na dno pekáče.

  2. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  3. Směs v pekáči posypeme je česnekem a rozložíme na ni plátky masa. Vše, hlavně maso, pořádně osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení je nutné maso jednou otočit. Jestliže se maso peče moc rychle, přikryjeme je horní polovinou pekáče, případně alobalem, a ke konci pečení jej sejmeme a necháme maso zezlátnout.

  4. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!