Králík po čínsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce solamyl
1/2 ks cuketa
4 lžíce olivový olej
6 lžic sójová omáčka
1/4 hlávky bílé zelí
2 - 3 lžíce směs koření na čínu
4 ks králík (hřbet)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka (hřbety) vykostíme, dobře očistíme a opláchneme. Maso nakrájíme na užší proužky a vložíme do misky. Posypeme směsí koření na čínu, trochou solamylu, zakapeme olivovým olejem a necháme chvíli uležet

  2. Dobře si zahřejeme WOK pánev se lžící oleje. Na rozehřátou pánev vsypeme připravené maso z králíka. Orestujeme ho zprudka a promícháme, aby se zatáhlo maso ze všech stran. Pak maso zakapeme sójovou omáčkou a necháme restovat. Občas promícháme

  3. Asi po 10-ti minutách přidáme k masu na větší (delší) kousky nakrájenou cuketu, promícháme s masem a necháme chvíli prohřívat. Před koncem vsypeme ke směsi jemně nakrájené bílé zelí, promícháme a necháme prohřát se směsí

  4. Králíka po čínsku můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s bramboráčky, ale je vynikající i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!