Vepřový ovocný špíz recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 cl grilovací koření
60 g sušené švestky
2 ks menší jablko
500 g vepřové maso (panenka)
podle potřeby
olej
omáčka
1 lžíce povidla
1-2 lžíce červené víno
1 lžíce meruňková marmeláda
1 balíček šťáva k masu
Postup Vepřový ovocný špíz recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, lehce je naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky.
Kostky masa napichujeme střídavě se sušenými švestkami a plátky jablek na grilovací jehly. Špízy potřeme olejem a pod rozehřátým grilem je 10 minut opékáme.
Masovou šťávu připravíme podle návodu na obalu. Přimícháme marmeládu i povidla a omáčku zjemníme suchým červeným vínem. Podle chuti můžeme do omáčky přidat zbytek grilovacího koření.
K vepřovým ovocným špízům podáváme pečené brambory a přeléváme je pikantní omáčkou.