Buchta s jablky a marmeládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 150 g máslo 1 sklenice marmeláda kakao 6 ks jablko 1/2 balení prášek do pečiva 200 g cukr krupice 2 lžičky mletá skořice 1 balení vanilkový cukr 150 ml zakysaná smetana 200 ml zakysaná smetana 300 g polohrubá mouka
Postup Buchta s jablky a marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očistíme a nahrubo nastrouháme jablka, abychom se později tímto krokem nezdržovali při šlehání těsta
V misce vyšleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně zašleháme celá vejce a zakysanou smetanu. Přidáme cca 80 ml šťávy z nastrouhaných jablek, mletou skořici, špetku soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva
Větší část těsta rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, navrstvíme nastrouhaná jablka, potřeme řidší marmeládou a navrch dáme zbytek těsta
Buchtu s jablky pečeme na 175 °C cca 30 minut dozlatova, propečenost otestujeme špejlí. Neulpívá-li na ní již těsto, máme hotovo
Buchtu s jablky a marmeládou podáváme nakrájenou na dílky, ozdobíme zakysanou smetanou lehce posypeme skořicí či kakaem.