Buchta s jablky a marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
150 g máslo
1 sklenice marmeláda
kakao
6 ks jablko
1/2 balení prášek do pečiva
200 g cukr krupice
2 lžičky mletá skořice
1 balení vanilkový cukr
150 ml zakysaná smetana
200 ml zakysaná smetana
300 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme a nahrubo nastrouháme jablka, abychom se později tímto krokem nezdržovali při šlehání těsta

  2. V misce vyšleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně zašleháme celá vejce a zakysanou smetanu. Přidáme cca 80 ml šťávy z nastrouhaných jablek, mletou skořici, špetku soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva

  3. Větší část těsta rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, navrstvíme nastrouhaná jablka, potřeme řidší marmeládou a navrch dáme zbytek těsta

  4. Buchtu s jablky pečeme na 175 °C cca 30 minut dozlatova, propečenost otestujeme špejlí. Neulpívá-li na ní již těsto, máme hotovo

  5. Buchtu s jablky a marmeládou podáváme nakrájenou na dílky, ozdobíme zakysanou smetanou lehce posypeme skořicí či kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!