Pečené vepřové ocásky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 ml vývar
750 ml mléko
1 lžíce drcený kmín
1 hrst zelená petrželka
hotová jíška
4 ks vepřové ocásky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové masité ocásky (horní části, zbavené z větší části kůže) omyjeme

  2. Petrželovou nať velmi jemně usekáme nebo umeleme a promícháme s mlékem a drceným kmínem. Ocásky vložíme do takto připravené marinády a necháme několik hodin rozležet, nejlépe přes noc

  3. Takto uleželé ocásky osušíme, vložíme do pekáče, osolíme a pečeme v troubě dorůžova. Během pečení občas podléváme ocásky vývarem. Měkké ocásky vyjmeme a výpek podle potřeby zředíme vývarem a zahustíme jíškou

  4. Šťavnaté pečené vepřové ocásky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s karlovarským knedlíkem nebo bramborovo-šunkovými knedlíčky a dušeným zelím nebo špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!