Pečené vepřové ocásky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 500 ml vývar 750 ml mléko 1 lžíce drcený kmín 1 hrst zelená petrželka hotová jíška 4 ks vepřové ocásky
Postup Pečené vepřové ocásky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové masité ocásky (horní části, zbavené z větší části kůže) omyjeme
Petrželovou nať velmi jemně usekáme nebo umeleme a promícháme s mlékem a drceným kmínem. Ocásky vložíme do takto připravené marinády a necháme několik hodin rozležet, nejlépe přes noc
Takto uleželé ocásky osušíme, vložíme do pekáče, osolíme a pečeme v troubě dorůžova. Během pečení občas podléváme ocásky vývarem. Měkké ocásky vyjmeme a výpek podle potřeby zředíme vývarem a zahustíme jíškou
Šťavnaté pečené vepřové ocásky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s karlovarským knedlíkem nebo bramborovo-šunkovými knedlíčky a dušeným zelím nebo špenátem.