Kuře na švestkách a víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce med
10 - 15 ks sušené švestky
150 g švestková povidla
4 ks kuřecí spodní stehno
mletý černý pepř
1,5 dl červené dezertní víno
1 lžíce ostřejší grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete osolíme, opepříme, okořeníme ostřejším grilovacím kořením a naskládáme do pekáčku. Kořenit kuře je lepší více než méně

  2. Švestková povidla rozmícháme s medem, vínem a přelijeme přes porce kuřete. Přidáme 10 - 15 sušených švestek nakrájených na poloviny, můžeme nakrájet i drobněji. Můžeme nechat tak hodinu či dvě uležet, ale není to nutné. Víno je lépe použít sladší, ovocné je vynikající. Já použil domácí rybízové víno

  3. Kuře přiklopíme víkem a dáme péct doměkka v předehřáté troubě. Během pečení občas přelijeme sosem a před koncem odklopíme, aby nám zezlátla kůrčička

  4. Kuře na švestkách a víně podáváme se šťouchanými brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!