Vepřový guláš s jogurtem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 50 g máslo 0.5 l jogurt 2 ks cibule 30 g sádlo 2 ks rajče 300 g vepřová játra 400 g libové vepřové maso podle chuti sůl majoránka podle potřeby vývar z masoxu
Postup Vepřový guláš s jogurtem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, obojí nadrobno nakrájíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
Cibuli s česnekem osmažíme na másle a vybereme na talířek. Pak dáme na máslo na kostky nakrájené maso a opečeme po všech stranách. Vrátíme na pánev cibuli s česnekem, přidáme na kousky nakrájená rajčata, okořeníme, osolíme a zalijeme vývarem z masoxu a rozšlehaným jogurtem. Podusíme, dokud maso nezměkne a šťáva se vydusí na polovinu.
Játra nakrájíme na malé plátky a na pánvi na sádle rychle opečeme, osolíme a přidáme ke guláši.
Vepřový guláš s jogurtem podáváme s bramborovým knedlíkem.