Vepřový guláš s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 g máslo
0.5 l jogurt
2 ks cibule
30 g sádlo
2 ks rajče
300 g vepřová játra
400 g libové vepřové maso
podle chuti
sůl
majoránka
podle potřeby
vývar z masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, obojí nadrobno nakrájíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

  2. Cibuli s česnekem osmažíme na másle a vybereme na talířek. Pak dáme na máslo na kostky nakrájené maso a opečeme po všech stranách. Vrátíme na pánev cibuli s česnekem, přidáme na kousky nakrájená rajčata, okořeníme, osolíme a zalijeme vývarem z masoxu a rozšlehaným jogurtem. Podusíme, dokud maso nezměkne a šťáva se vydusí na polovinu.

  3. Játra nakrájíme na malé plátky a na pánvi na sádle rychle opečeme, osolíme a přidáme ke guláši.

  4. Vepřový guláš s jogurtem podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!