Meruňková marmeláda s levandulí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 kg meruňky
3 lžíce citronová šťáva
400 g třtinový cukr
1 lžíce sušená levandule
15 g citrusový pektin

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a vypeckované meruňky nakrájíme na menší kousky, dáme do misky a zasypeme 350 g třtinového cukru. Přidáme květy sušené levandule, dobře promícháme a necháme minimálně 3 hodiny odstát, nejlépe v chladu. V hrnci poté přivedeme meruňky k varu a vaříme asi 5 - 6 minut. Zbytek cukru smícháme s citrusovým pektinem a přidáme k meruňkám. Důkladně promícháme a vaříme ještě asi tak jednu minutu. Pak přidáme citrónovou šťávu a opět promícháme

  2. Hustotu marmelády můžeme jednoduše zkontrolovat kápnutím malého množství na vychlazený talířek. Marmeláda by měla jen mírně stékat a na povrchu tuhnout. Pokud by byla ještě příliš tekutá, stačí přidat trochu pektinu smíchaného s cukrem a chvíli povařit

  3. Hotovou meruňkovou marmeládu s levandulí plníme naběračkou do horkých sterilizovaných sklenic.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!