Vepřový džuveč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
3 ks brambory
2 ks cibule
1 dl smetana
4 ks rajče
4 lžíce rýže
mletá paprika
4 ks zelená paprika
50 dkg vepřové maso bez kostí

Postup přípravy receptu

  1. Rýži spaříme vařící vodou, slijeme a ještě dvakrát propláchneme studenou vodou. Uvaříme ji v osolené vodě téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupaná rajčata na plátky a oloupané syrové brambory na kostky. Vepřové maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme vepřové maso, osolíme a dusíme doměkka. K měkkému přidáme uvařenou rýži, nakrájenou zeleninu a brambory. Vše poprášíme mletou paprikou, osolíme a promícháme. Hmotu rozložíme do vymaštěného pekáče, zalijeme smetanou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Vepřový džuveč pečeme asi 45 minut.

  3. Vepřový džuveč podáváme s topinkami nebo slaným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!