Vepřový či telecí vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

17 g sůl
50 g cibule
50 g celer
2-3 l voda
50 g mrkev
50 g petržel
0 g celý pepř
500 g telecí a vepřové kosti

Postup přípravy receptu

  1. Pečlivě omyté a rozsekané kosti vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou a uvedeme pomalu do varu. Pak osolíme, přidáme celý pepř a na čtvrtky nakrájenou cibuli. Omezíme příkon tepla a kosti zvolna vaříme 2 - 3 hodiny.

  2. Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na čtvrtky pokrájenou kořenovou zeleninu (z petržele stonky) a zvolna uvaříme doměkka. Potom vepřový či telecí vývar procedíme hustým cedníkem.

  3. Vepřový či telecí vývar podáváme rozlitý v hlubokých talířích či miskách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!