Vepřový či telecí vývar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 17 g sůl 50 g cibule 50 g celer 2-3 l voda 50 g mrkev 50 g petržel 0 g celý pepř 500 g telecí a vepřové kosti
Postup Vepřový či telecí vývar recept
Postup přípravy receptu
-
Pečlivě omyté a rozsekané kosti vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou a uvedeme pomalu do varu. Pak osolíme, přidáme celý pepř a na čtvrtky nakrájenou cibuli. Omezíme příkon tepla a kosti zvolna vaříme 2 - 3 hodiny.
Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na čtvrtky pokrájenou kořenovou zeleninu (z petržele stonky) a zvolna uvaříme doměkka. Potom vepřový či telecí vývar procedíme hustým cedníkem.
Vepřový či telecí vývar podáváme rozlitý v hlubokých talířích či miskách.