Pomerančový moučník se skořicí recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 130 g cukr 3 ks vejce 80 g máslo 2 ks pomeranč mletá skořice 270 g hladká mouka 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
Postup Pomerančový moučník se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Z dobře očištěných a osušených pomerančů nastrouháme kůru. Z obou pomerančů vymačkáme šťávu, kterou podle potřeby přecedíme. Potřebujeme 180 ml čisté šťávy
Změklé máslo utřeme s cukrem a ke vzniklé hmotě zašleháme vejce. K vyšlehané hmotě přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu, mletou skořici (podle chuti) a naposledy prosátou mouku s práškem do pečiva
Dobře ušlehané těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě s průměrem 22 - 24 cm. Pomerančový moučník pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C
Pomerančový moučník se skořicí po vychladnutí ozdobíme cukrem moučka a podáváme u kávy a čaje.