Pomerančový moučník se skořicí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

130 g cukr
3 ks vejce
80 g máslo
2 ks pomeranč
mletá skořice
270 g hladká mouka
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Z dobře očištěných a osušených pomerančů nastrouháme kůru. Z obou pomerančů vymačkáme šťávu, kterou podle potřeby přecedíme. Potřebujeme 180 ml čisté šťávy

  2. Změklé máslo utřeme s cukrem a ke vzniklé hmotě zašleháme vejce. K vyšlehané hmotě přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu, mletou skořici (podle chuti) a naposledy prosátou mouku s práškem do pečiva

  3. Dobře ušlehané těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě s průměrem 22 - 24 cm. Pomerančový moučník pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C

  4. Pomerančový moučník se skořicí po vychladnutí ozdobíme cukrem moučka a podáváme u kávy a čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!