Vepřové závitky plněné pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
4 plátky eidam
mletý černý pepř
1 ks střední pórek
4 plátky vepřová kotleta bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme, lehce rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Středně silný pórek očistíme, omyjeme a z bílé části nakrájíme špalky 2 - 3 cm dlouhé. Zbylou zelenou část pórku nakrájíme na tenká kolečka. Plátky sýru nakrájíme na čtverce

  2. Střed plátků poklademe sýrem, vložíme špalíček pórku a okraje masa pevně spojíme párátky

  3. Závitky zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji dorůžova. Potom zmírníme teplotu, maso podlijeme malým množstvím vývaru a pod pokličkou podusíme doměkka

  4. Hotové vepřové závitky zbavíme párátek a uchováme na teple. Do vypečené masové šťávy vložíme zbývající část pórku a krátce podusíme

  5. Vepřové závitky plněné pórkem rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou pórkovou šťávou a podáváme s rýží, ale chutnají i s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!