Vepřové závitky na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
300 - 400 ml vývar
1 lžička máslo
1 ks cibule
2 - 3 lžíce sádlo
francouzská hořčice
10 ks žampiony
hladká mouka
4 plátky anglická slanina
1/2 lžičky drcený kmín
mletý černý pepř
4 plátky vepřová kýta á 150 g

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe slaninou a svineme do závitků, které zajistíme jehlami. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a oloupanou velkou cibuli nasekáme najemno

  2. Závitky obalíme v hladké mouce a zprudka ze všech stran opečeme na sádle dozlatova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibulku, ke které přidáme malé žampiony, drcený kmín a sůl. Vše krátce opečeme, podlijeme vývarem, vrátíme opečené závitky a zakryté dusíme doměkka. Vzniklou omáčku podle potřeby můžeme naředit vývarem, nebo naopak zahustit kouskem másla obaleného v hladké mouce a krátce povařit

  3. Vepřové záviky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je rýže, podle vlasní chuti to mohou být i brambory či knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!