Vepřové závitky na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
3 lžíce hořčice
1 kelímek smetana ke šlehání
20 dkg dušená šunka
1 kg vepřový bok
20 dkg uzený sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřového bůčku krájíme plátky způsobem, že první plátek nedořízneme do konce a až druhý plátek oddělíme. Tím nám vznikne dostatečně velký plátek na zabalení závitku. Vzniklé plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přikryjeme plátkem šunky a uzeného sýra, posypeme cibulí nakrájenou na rozpůlená kolečka. Nakonec plátek masa zavineme a sepneme párátkem.

  2. Připravené závitky naskládáme do pekáče a podlijeme vodou. Dále do pekáče přidáme zbytek cibule a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Závitky občas přeléváme šťávou. Asi po 3/4 hodině šťávu vysmahneme a zalijeme smetanou ke šlehaní. Za občasného přelévání šťávou pečeme vepřové závitky na smetaně další asi 1,5 hodiny.

  3. Upečené vepřové závitky na smetaně podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!