Vepřové výpečky s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks česnek
2 ks velká cibule
1 kg vepřový bůček
podle potřeby
olej
voda na podlití
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si bůček nakrájíme na plátky zhruba velikosti miňonek (tlusté asi 1 cm). Cibule nakrájíme na kolečka, česnek také, ve velké míse smícháme s masem, zalijeme pořádnou dávkou oleje a hrnkem vody. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zamícháme, přikryjeme a dáme minimálně přes noc do lednice.

  2. Druhý den směs dáme do pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Každých 15 minut kontrolujeme a obracíme, podle potřeby lehce podléváme. Maso se peče asi 2 hodiny, až jsou výpečky křupavé.

  3. Vepřové výpečky s cibulí podáváme s knedlíky či brambory a se špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!