Vepřové steaky s rukolovým krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
200 ml smetana
1 balíček rukola
chilli koření
mletý čený pepř
600 g vepřové kotletky bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením a necháme v chladu asi 3 hodiny rozležet. Oloupaný česnek prolisujeme a omytou rukolu necháme osušit

  2. Odležené kotletky zprudka opečeme na oleji, pak je zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku vmícháme listy rukoly, které necháme zavadnout, vše zalijeme smetanou, přidáme česnek, sůl a pepř. Směs krátce povaříme a ještě teplou rozmixujeme dohladka

  3. Vepřové steaky rozdělíme na porce, přelijeme teplým rukolovým krémem a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!