Vepřové souvlaki recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g vepřové maso
marináda
4 stroužky česnek
2 ks citron
1 lžička oregano
80 ml olivový olej
80 ml suché červené víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na marinádu promícháme olivový olej, červené víno, oregano, nastrouhanou kůru z citronu s vymačkanou šťávou, rozetřený česnek a pepř. Maso ponoříme do marinády a necháme přes noc v lednici marinovat.

  3. Na kovové špejle napíchneme kousky masa, osolíme a maso upečeme na grilu.

  4. Vepřové souvlaki podáváme s chlebem nebo s jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!