Vepřové se zeleninou na thajský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 2 lžíce solamyl 1 ks cibule 1 ks pórek 2 ks mrkev 1 ks petržel 0 kg vepřová kotleta 1 plechovka kokosové mléko marináda 1 stroužek česnek 2 lžíce olej 0 lžiček mletá skořice 2 lžíce plnotučná hořčice 3 kuličky kardamom 1 lžička mleté chilli 1 lžička mletá kurkuma 1 lžíce garam masala podle chuti sůl libeček petrželová nať mletý černý pepř
Postup Vepřové se zeleninou na thajský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Použijeme vykostěné kotlety, ale klidně můžeme použít i kotlety s kostí, plec nebo stehno či krkovici. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme směsí hořčice s prolisovaným česnekem, olejem a zbývajícím koření (kardamom, skořice, mleté chilli, garam masala, kurkuma). Plátky masa necháme uležet v lednici nejméně půl hodiny.
Na oleji pomalu osmahneme drobně nakrájenou cibuli, pak zvýšíme výkon hořáku na maximum, vložíme plátky masa a necháme zatáhnout. Následně podlijeme vařící vodou, nebo vývarem tak, aby bylo maso zakryté. Přidáme čerstvý libeček a petržel a vaříme hodinu. Mezitím očistíme zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Pórek nakrájíme na jemné plátky.
Po hodině vložíme zeleninu do hrnce k masu a vaříme dalších 25 minut. Pak odstraníme z hrnce vyvařený libeček a petrželovou nať. Do jídla přidáme rozmíchané kokosové mléko z konzervy. Ochutnáváme a případně dochutíme solí. Na závěr zahustíme škrobem, rozmícháme ho v malém množství studené vody a vlijeme do jídla. Po chvilce vaření je jídlo hotové.
Vepřové se zeleninou na thajský způsob podáváme s čerstvě uvařenou rýží.