Biskupský chlebíček s rozinkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
rum
30 g rozinky
1/2 ks citron
30 g mandle
50 g čokoláda na vaření
120 g cukr moučka
120 g hrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Citron očistíme kartáčkem a ostrouháme z něj kůru. Z půlky citronu vymačkáme i šťávu. Čokoládu nalámeme na kousky, mandle bez slupky nadrtíme nebo koupíme už nadrcené

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, citronovou šťávu a kůru vyšleháme do pěny, přidáme rozinky předem naložené v rumu, čokoládu a mandle. Nakonec zlehka přimícháme bílkový sníh a mouku

  3. Chlebíčkovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme do ní těsto a ve vyhřáté troubě pomalu pečeme

  4. Upečený biskupský chlebíček s rozinkami necháme trochu vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!