Vepřové s jemnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
150 ml červené víno
250 ml kysaná smetana
100 g anglická slanina
600 g vepřová kýta
150 g kořenová zelenina
podle chuti
cukr
sůl
1 lžička kari koření
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno.

  2. Na oleji opražíme cibuli. Přidáme kari koření a promícháme. Vsypeme anglickou slaninu a maso. Krátce opražíme a k masu přidáme kořenovou zeleninu. Vše zalijeme vínem a skoro doměkka podusíme.

  3. Pak vyjmeme maso, zeleninu rozmixujeme, dolijeme vodou a necháme přejít varem. Maso vložíme zpět a doměkka uvaříme. Smetanu za stálého míchání vlijeme do omáčky a i s masem krátce povaříme. Podle chuti přidáme trochu vegety a cukru.

  4. Vepřové s jemnou omáčkou podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory, rýže i těstoviny. Nebo třeba pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!