Vepřové s jemnou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 150 ml červené víno 250 ml kysaná smetana 100 g anglická slanina 600 g vepřová kýta 150 g kořenová zelenina podle chuti cukr sůl 1 lžička kari koření mletý černý pepř podle potřeby olej voda nebo vývar
Postup Vepřové s jemnou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno.
Na oleji opražíme cibuli. Přidáme kari koření a promícháme. Vsypeme anglickou slaninu a maso. Krátce opražíme a k masu přidáme kořenovou zeleninu. Vše zalijeme vínem a skoro doměkka podusíme.
Pak vyjmeme maso, zeleninu rozmixujeme, dolijeme vodou a necháme přejít varem. Maso vložíme zpět a doměkka uvaříme. Smetanu za stálého míchání vlijeme do omáčky a i s masem krátce povaříme. Podle chuti přidáme trochu vegety a cukru.
Vepřové s jemnou omáčkou podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory, rýže i těstoviny. Nebo třeba pečivo.