Vepřové s jalovcovo-křenovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky křen
3 kuličky jalovec
0 l masový vývar
0 kg vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
worchesterová omáčka
podle potřeby
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, poklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Maso na pánvi osmažíme z obou stran, podlijeme vývarem, přidáme kuličky jalovce, worchester podle chuti a necháme dusit doměkka. Maso vyjmeme a na pánvi dál pokračujeme v přípravě omáčky. Můžeme přilít vodu, křen a zahustíme jíškou. Maso můžeme i nemusíme vrátit zpátky do omáčky.

  3. Vepřové s jalovcovo-křenovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!