Vepřové rizoto s hráškem a kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
sýr
grilovací koření
2 ks sterilované okurky
1 konzerva sterilovaný hrášek
500 g vepřové maso
3-4 ks rýže ve varných sáčcích
1 konzerva steilovaná kukuřice
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme. Maso nakrájené na kostičky přidáme k cibulce a osmažíme. Vše zasypeme grilovacím kořením, asi polovinou sáčku, a smažíme doměkka.

  2. Pokud maso málo pustilo šťávu, tak malinko podlijeme, aby maso nebylo suché. Z velké konzervy hrášku a malé konzervy kukuřice scedíme nálevy. Okurky nakrájíme také na kostičky. V kastrolu nebo míse smícháme rýži, maso a scezenou zeleninu.

  3. Vepřové rizoto s hráškem a kukuřicí podáváme sypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!