Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
máslo
1 hrst rozinky
3 ks jablka
1 lžíce med
400 g bílý jogurt
1 hrst vlašské ořechy
0,5 lžiček jedlá soda
2 lžíce třtinový cukr
150 g jemné ovesné vločky
100 g jahelná hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme v míse jahelnou hladkou mouku, jemné ovesné vločky, jedlou sodu, bílý jogurt, med a špetku soli. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Na plechu na pečící papír tvoříme stěrkou obdélníkový tvar základny závinu (na plech dva menší kusy). Těsto rovnoměrně rozetřeme

  2. Na těsto navrstvíme na plátky nakrájená jablka (strouhaná jablka pouští moc šťávy), posypeme ořechy, rozinkami, posypeme skořicí a lehce třtinovým cukrem - případně pokapeme medem. Na povrch náplně navrstvíme druhý díl těsta. To je již obtížnější, ale s namočenou stěrkou se to dá docela dobře zvládnout

  3. Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky upečeme dozlatova v předehřáté troubě. Ke konci pečení na každý závin použijeme plátek másla k potření, protože lépe zezlátnou

  4. Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky podáváme jako výborný moučník ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!