Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl máslo 1 hrst rozinky 3 ks jablka 1 lžíce med 400 g bílý jogurt 1 hrst vlašské ořechy 0,5 lžiček jedlá soda 2 lžíce třtinový cukr 150 g jemné ovesné vločky 100 g jahelná hladká mouka
Postup Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme v míse jahelnou hladkou mouku, jemné ovesné vločky, jedlou sodu, bílý jogurt, med a špetku soli. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Na plechu na pečící papír tvoříme stěrkou obdélníkový tvar základny závinu (na plech dva menší kusy). Těsto rovnoměrně rozetřeme
Na těsto navrstvíme na plátky nakrájená jablka (strouhaná jablka pouští moc šťávy), posypeme ořechy, rozinkami, posypeme skořicí a lehce třtinovým cukrem - případně pokapeme medem. Na povrch náplně navrstvíme druhý díl těsta. To je již obtížnější, ale s namočenou stěrkou se to dá docela dobře zvládnout
Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky upečeme dozlatova v předehřáté troubě. Ke konci pečení na každý závin použijeme plátek másla k potření, protože lépe zezlátnou
Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky podáváme jako výborný moučník ke svačině.