Vepřové ramínko po Italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl petrželka 0.5 ks citron 100 ml bílé víno masový vývar mletý bílý pepř 100 g cibule (malá) 700 g vepřové ramínko bez kosti 0.5 lžičky sušená šalvěj
Postup Vepřové ramínko po Italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibulky a česnek oloupeme. Česnek navíc rozpůlíme.
Maso zbavíme šlach, osolíme, opepříme a pomalu opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přidáme loupané cibulky a stroužky česneku. Necháme mírně zhnědnout, zalijeme citronovou šťávou, bílým vínem, přikryjeme pokličkou a asi hodinu dusíme. Občas poléváme trochou vývaru.
Měkké vepřové ramínko vyjmeme, rozkrájíme na plátky a naskládáme na nahřátý talíř.
Šťávu povaříme. Přidáme šalvěj, kapary a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
Vepřové ramínko po Italsku servírujeme s dušenou rýží.