Vepřové ramínko po Italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
petrželka
0.5 ks citron
100 ml bílé víno
masový vývar
mletý bílý pepř
100 g cibule (malá)
700 g vepřové ramínko bez kosti
0.5 lžičky sušená šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Cibulky a česnek oloupeme. Česnek navíc rozpůlíme.

  2. Maso zbavíme šlach, osolíme, opepříme a pomalu opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přidáme loupané cibulky a stroužky česneku. Necháme mírně zhnědnout, zalijeme citronovou šťávou, bílým vínem, přikryjeme pokličkou a asi hodinu dusíme. Občas poléváme trochou vývaru.

  3. Měkké vepřové ramínko vyjmeme, rozkrájíme na plátky a naskládáme na nahřátý talíř.

  4. Šťávu povaříme. Přidáme šalvěj, kapary a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.

  5. Vepřové ramínko po Italsku servírujeme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!