Rychlý dezert s broskvemi recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
olej
4 ks vejce
máslo
5 lžic voda
2 lžíce citronová šťáva
4 lžíce smetana ke šlehání
4 ks broskev
4 plátky bílý chléb
3 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Příprava ovoce: Malé broskve omyjeme a vypeckujeme. Na velkou pánev dáme malé množství oleje a zahřejeme. Rozložíme broskve řezem dolů, vše zasypeme třtinovým cukrem, přidáme asi 1 lžíci másla a zvolna propékáme, dokud se cukr nerozpustí. Potom půlky broskví otočíme, přilijeme asi 5 lžic vody a citronovou šťávu. Měkké broskve se vzniklou šťávou odstavíme z tepla a necháme vychladnout

  2. Z bílého chleba odkrojíme 4 plátky silné asi 2 cm. Do šlehače vložíme celá vejce, cukr a tekutou šlehačku. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký a hustý krém. Do tohoto krému namočíme plátky chleba asi na 1 - 2 minuty. To záleží na síle chleba a jeho tvrdosti

  3. Smočené plátky chleba pečeme z obou stran na oleji dozlatova

  4. Opečené tousty rozložíme na talířky, na ně klademe připravené broskve, vše zakapeme šťávou a podáváme ozdobené šlehačkou, smetanou nebo jogurtem. Rychlý dezert s broskvemi chutná teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!