Vepřové plátky s oreganem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
oregano
2 balíčky mozzarella
2 lžíce olivový olej
hladká mouka
mletý černý pepř
150 ml bílé suché víno
4 ks vepřový plátek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky (každý asi 150 g) opláchneme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme oreganem a naklepeme. Plátky obalíme v mouce a přebytečnou mouku otřepeme. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu osušíme a nakrájíme na plátky

  2. Na pár lžicích oleje osmažíme cibuli a přidáme plátky masa, které zprudka opečeme z obou stran. Plátky masa podlijeme vínem a víno necháme odpařit. Podle potřeby přidáváme menší množství vody a vaříme do změknutí masa. Když maso změkne, přikryjeme ho slabými plátky mozzarelly. Pánev přikryjeme a mozzarellu na mase necháme povolit

  3. Vepřové plátky s oreganem podáváme ihned s oblíbenou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!