Křehký rebarborový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks žloutek
3/4 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
3/4 hrnku cukr moučka
1/2 hrnku cukr moučka
3 řapíky rebarbora
1,25 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
8 lžic rozpuštěné máslo
7 - 8 lžic rozpuštěné máslo
mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější

  2. Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky

  3. Připravíme si těsto. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme. Ušlehanou směs promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva

  4. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Rozetřeme ho, posypeme nakrájenou rebarborou a nakonec drobenkou

  5. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut

  6. Upečený křehký rebarborový koláč necháme vychladnout. Pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat i skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!