Vepřové plátky s dýňovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 ks vepřový plátek
omáčka
1 lžíce cukr
1 lžíce ocet
1 ks cibule
1 ks dýně
1 kelímek zakysaná smetana
4 lžíce světlá jíška
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
plnotučná hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve výjmeme dužninu z dýně a nastrouháme ji na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na středně velké kousky.

  2. Dáme do většího hrnce na oleji mírně osmahnout cibuli, na kterou pak dáme mírně podusit nastrouhanou dýňovou dužninu. Poté zalijeme vodou, přidáme cukr, sůl, ocet a necháme vařit. Když dýně změkne, rozmixujeme ji a spojíme máslovou jíškou. Přidáme zakysanou smetanu a mletý černý pepř a promícháme.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj nakrájenou cibuli. Na cibuli položíme tenké plátky vepřového masa, které jsme si předem osolili, opepřili a potřeli plnotučnou hořčicí. Poté vepřové plátky dusíme doměkka.

  4. Vepřové plátky s dýňovou omáčkou podáme s brambory. Omáčku nalijeme tak, aby nepokrývala maso. Můžeme ozdobit nadrobno nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!