Vepřové plátky s dušenou zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 2 lžíce máslo 1/4 ks cibule 150 g mrkev 150 g kedlubna hladká mouka 150 g tavený sýr mletý černý pepř 2 plátky vepřová pečeně bez kosti
Postup Vepřové plátky s dušenou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky
Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát nařízneme. Potom je lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany lehce poprášíme hladkou moukou. Na horkém tuku zprudka opečeme z obou stran. Přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a ve středně vyhřáté troubě dusíme pod pokličkou, ještě 20 minut
Mezitím na másle necháme zpěnit cibuli, vmícháme nastrouhanou kedlubnu s mrkví a krátce vše orestujeme. Osolíme a podlijeme několika lžícemi vývaru. Podusíme asi 5 minut a vmícháme tavený sýr. Jakmile se sýr rozpustí, směs odstavíme
Vepřové plátky a dušenou zeleninu naservírujeme na talíře, přelijeme výpekem z masa a podáváme s vařeným bramborem sypaným pažitkou nebo jarní cibulkovou natí.