Vepřové plátky s dušenou zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 lžíce máslo
1/4 ks cibule
150 g mrkev
150 g kedlubna
hladká mouka
150 g tavený sýr
mletý černý pepř
2 plátky vepřová pečeně bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky

  2. Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát nařízneme. Potom je lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany lehce poprášíme hladkou moukou. Na horkém tuku zprudka opečeme z obou stran. Přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a ve středně vyhřáté troubě dusíme pod pokličkou, ještě 20 minut

  3. Mezitím na másle necháme zpěnit cibuli, vmícháme nastrouhanou kedlubnu s mrkví a krátce vše orestujeme. Osolíme a podlijeme několika lžícemi vývaru. Podusíme asi 5 minut a vmícháme tavený sýr. Jakmile se sýr rozpustí, směs odstavíme

  4. Vepřové plátky a dušenou zeleninu naservírujeme na talíře, přelijeme výpekem z masa a podáváme s vařeným bramborem sypaným pažitkou nebo jarní cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!