Bramborové knedlíky se salámem a zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce cibule 200 g zelí 100 g krupice 150 g gothajský salám 100 g hrubá mouka petrželová nať rozpuštěné máslo 600 g brambory ve slupce
Postup Bramborové knedlíky se salámem a zelím
Postup přípravy receptu
-
Den předem uvařené brambory nastrouháme na jemno, přidáme mouku, krupici, sůl, trochu rozpuštěného másla a vejce. Zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme na čtverce
Na každý čtverec těsta dáme zelí (používáme většinou když zbude z druhého dne od oběda) a nakrájený salám na menší kostičky. Na pomoučněných dlaních důkladně zabalíme do kuliček
Bramborové knedlíky vaříme v osolené vařící vodě asi 10 - 12 minut
Uvařené bramborové knedlíky se salámem a zelím ihned po vyndání propícháme a servírujeme s osmaženou cibulkou a můžeme posypat petrželovou natí.