Bramborové knedlíky se salámem a zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
cibule
200 g zelí
100 g krupice
150 g gothajský salám
100 g hrubá mouka
petrželová nať
rozpuštěné máslo
600 g brambory ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvařené brambory nastrouháme na jemno, přidáme mouku, krupici, sůl, trochu rozpuštěného másla a vejce. Zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme na čtverce

  2. Na každý čtverec těsta dáme zelí (používáme většinou když zbude z druhého dne od oběda) a nakrájený salám na menší kostičky. Na pomoučněných dlaních důkladně zabalíme do kuliček

  3. Bramborové knedlíky vaříme v osolené vařící vodě asi 10 - 12 minut

  4. Uvařené bramborové knedlíky se salámem a zelím ihned po vyndání propícháme a servírujeme s osmaženou cibulkou a můžeme posypat petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!