Vepřové plátky s ananasem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
100 - 150 ml vývar
3 lžíce solamyl
4 lžíce hladká mouka
1/2 lžičky kari koření
4 plátky kompotovaný ananas
mletý černý pepř
4 plátky vepřová kotleta bez kosti
2,5 lžíce japonská omáčka Tamari bio
100 ml konzumní pivo

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Kolečka ananasu necháme okapat. Z mouky, solamylu, japonské omáčky, piva, kari koření a vývaru umícháme řidší těstíčko, do kterého maso asi na hodinu naložíme

  2. Na rozehřátem oleji osmažíme maso z obou stran dorůžova. Pak ho necháme na ubrousku okapat a uchováme v teple. Do zbývajícího těstíčka namáčíme okapaná kolečka ananasu a zlehka osmažíme na výpeku po kotletách

  3. Vepřové smažené plátky rozdělíme na porce, poklademe ananasem, přelijeme výpekem a ihned podáváme. Vepřové plátky s ananasem podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!