Vepřové ocásky pečené na kapiích recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
3 plátky anglická slanina
mletý černý pepř
6 ks bílá kapie
4 ks vepřové ocásky bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ocásky omyjeme, osolíme a opepříme. Bílé kapie očistíme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme semínek

  2. Maso vložíme do pekáčku, proložíme kapiemi a slaninou. Pečeme za občasného podlévání vývarem v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Upečené maso, kapie i slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme malým množstvím vývaru. Omáčku krátce povaříme a odstavíme z tepla

  3. Upečené ocásky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme paprikami a slaninou, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!