Jablečno-banánové pyré se skořicí a ananasem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

10 - 15 ks jablko
1 - 3 ks banán
3 - 6 lžiček mletá skořice
1 lžíce ananasový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si umyjeme jablka pod proudem tekoucí vody a poté jablka oloupeme. Následně jablka nakrájíme a zbavíme je jadřinců. Nyní již jablka můžeme dusit v hrnci (ideálně na troše vody) a čekáme, dokud nebudou měkká

  2. Mezitím si oloupeme banán, jestli chceme mít pyré více jablečné, přidáme pouze 1 banán jako dochucovadlo, ale pokud chceme mít pyré více banánové, přidáme jich víc. Banán nakrájíme asi na 3 kousky a v misce ho pomocí vidličky rozetřeme tak, aby z něj vznikla hustější kaše

  3. Až budou jablka doměkka, vylijeme z hrnce vodu a jablka přendáme do větší mísy, ve které se nám dobře mixuje. Tam jablka vidličkou trochu přitlačíme a přidáme banán, který už máme připravený. Ještě do mísy přidáme lžíci kompotovaného ananasu (kostičky). V mém případě jsem použil ananas v mírně sladkém nálevu. Nyní už směs můžeme umixovat. Když domixujeme, počkáme až směs zchladne. V zimním období můžeme dát směs za okno vychladit

  4. Až pyré bude dost chladné, přidáme podle chuti mletou skořici. Můžeme případně přidat cukr, ale ten už je hojně zastoupen v ovoci, takže ho tam raději nedáváme. Pyré poté dáme do sklenic s uzávěrem a alespoň jednu uchováme v ledničce. Po troše práce nám vznikne dobré a zdravé pyré!

  5. Jablečno-banánové pyré se skořicí a ananasem se parádně hodí jako přesnídávka nejen pro děti. Pyré si můžeme mazat i na pečivo, pokud máme rádi sladké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!