Vepřové nudličky v hořčicové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 dl vývar
1/2 lžíce petrželka
mléko
2 lžíce olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžíce hotová jíška
3 lžíce pikantní hořčice
česneková sůl
čerstvě mletý barevný pepř
250 g vepřová kotleta nebo kýta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vsypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci oleje a lžíci hořčice. Takto naložené vepřové nudličky necháme pár hodin odležet

  2. Na pánvi rozehřejeme ještě asi lžíci oleje a maso zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem a podusíme. Poté přidáme trochu mléka, vmícháme smetanu, 2 lžíce hořcice, petrželku, česnekovou sůl a pepř. Necháme pár minut bublat, občas promícháme. Nakonec hořčicovou omáčku zahustíme asi lžící hotové jíšky a necháme znovu projít varem

  3. Vepřové nudličky v hořčicové omáčce podáváme s rýží nebo bramborem, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!