Vepřové nudličky na sterilované zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 sklenice kečup 300 g vepřová kýta 1 sklenice kunovjanka 1 sklenice hrášek s karotkou podle chuti sůl mletý bílý pepř sójová omáčka mletá sladká paprika worchesterová omáčka
Postup Vepřové nudličky na sterilované zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé nudličky. Velkou sklenici kunovjanky a 1 malou sklenici hrášku s karotkou smícháme v sítu a scedíme vodu. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Cibuli osmahneme na oleji do zesklovatění, přidáme nakrájené maso a krátce podusíme doběla s občasným zamícháním. Ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, sójovou a worchesterovou omáčkou. K masu přidáme menší sklenici kečupu (podle chuti), kečup může být ostrý i jemný. Směs krátce dusíme a občas promícháme. Připravenou zeleninu přidáme k masu a promícháme. Podle potřeby dodáme kečup a za občasného míchání dusíme, dokud nebude maso měkké.
Vepřové nudličky na sterilované zelenině podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky. Recept můžeme případně obměnit, použít kuřecí maso a jiný druh nakládané zeleniny.