Vepřové nudličky na sterilované zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 sklenice kečup
300 g vepřová kýta
1 sklenice kunovjanka
1 sklenice hrášek s karotkou
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
sójová omáčka
mletá sladká paprika
worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé nudličky. Velkou sklenici kunovjanky a 1 malou sklenici hrášku s karotkou smícháme v sítu a scedíme vodu. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli osmahneme na oleji do zesklovatění, přidáme nakrájené maso a krátce podusíme doběla s občasným zamícháním. Ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, sójovou a worchesterovou omáčkou. K masu přidáme menší sklenici kečupu (podle chuti), kečup může být ostrý i jemný. Směs krátce dusíme a občas promícháme. Připravenou zeleninu přidáme k masu a promícháme. Podle potřeby dodáme kečup a za občasného míchání dusíme, dokud nebude maso měkké.

  3. Vepřové nudličky na sterilované zelenině podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky. Recept můžeme případně obměnit, použít kuřecí maso a jiný druh nakládané zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!