Hovězí plátky na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
polohrubá mouka
1 lžička mletý kmín
1 lžička sušený tymián
1 hrst sušené houby
mletý černý pepř
4 plátky hovězí maso zadní
2 lžičky houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso po stranách nakrojíme, aby se při restování nekroutilo a potom naklepeme. Maso poté posolíme, okmínujeme a poprášíme polohrubou moukou. Prášení moukou dělám přes sítko. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Maso prudce orestujeme na oleji, poté přidáme nakrájenou cibuli, popepříme a rozprostřeme po mase namočené sušené houby. Přidáme houbové koření, špetku tymiánu a dusíme za občasného podlévání

  3. Když je maso měkké, tak ho vyndáme a ze šťávy uděláme omáčku. Omáčku dělám bez jíšky, jen opražím do hněda na sucho polohrubou mouku a to přisypávám pomalu do šťávy. Postupně omáčku naředíme převařenou vodou a ochutíme solí

  4. Hovězí plátky na houbách podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!