Vepřové na sladkokyselé omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks mrkev
150 g ananas
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
400 g libové vepřové maso
omáčka
200 ml voda
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce kukuřičný škrob
200 ml rajčatové pyré
3 lžíce ananasová šťáva
100 ml vinný bílý ocet
100 g třinový cukr
těsto
voda
1 lžička prášek do pečiva
80 g hladká mouka
podle potřeby
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené libové maso nakrájíme na kostky. Oloupanou mrkev a cibuli nakrájíme na silnější proužky. Papriku vyčistíme i zevnitř a nakrájíme na proužky velikosti jako mrkev. Ananas nakrájíme na stejné kostky jako vepřové maso.

  2. Těsto: Mouku smícháme s práškem do pečiva a lžičkou rostlinného oleje, přidáme vodu, abychom získali hustější těsto. V těstě budeme obalovat vepřové kostky.

  3. Pánev wok rozehřejeme s rostlinným olejem. Vepřové kostky obalíme v těstíčku, necháme odkapat a osmažíme v oleji dozlatova. Opečené kousky pokládáme na kuchyňskou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.

  4. Na další pánvi wok na rostlinném oleji osmahneme cibuli, mrkev a papriku. V půlce restování zeleniny přidáme kousky ananasu a restujeme dalších 4 - 5 minut.

  5. Hotovou zeleninu s ananasem odebereme a do stejné pánve vlijeme rajčatové pyré, třtinový cukr, ocet a sojovou omáčku. Promícháme a přilijeme ananasovou šťávu. Přivedeme k varu a přidáme 2 lžíce škrobové moučky zředěnou s 200 ml vody. Sladkokyselou omáčku provaříme a promícháme. Do hotové omáčky vložíme opečené maso a orestovanou zeleninu.

  6. Výborné vepřové kousky na sladkokyselé omáčce podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!