Vepřové na pepři se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
1 plátek máslo
1 ks cibule
1 l voda
1 kostka masox
200 ml smetana ke šlehání
600 g vepřová plec
2 lžičky mletý černý pepř
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme osolené a opepřené na kousky nakrájené maso. Kupuji například vepřové kostky na guláš.

  2. Když se maso zatáhne, přidáme cca 1 litr vařící vody, 1 - 2 lžičky pepře, přihodíme kostku masoxu a necháme zvolna dusit doměkka. Poté omáčku zahustíme moukou nebo hotovou jíškou a necháme 10 minut probublat. Nakonec přidáme 200 ml smetany 31%, plátek másla, dochutíme a necháme prohřát.

  3. Vepřové na pepři se smetanou podáváme s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!