Skopové na zelenině a houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
8 stroužků česnek
sůl
2 ks cibule
1/4 ks celer
voda
2 ks mrkev
2 ks petržel
mletý pepř
1 hrst sušené houby
600 g skopové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakládáme nejlépe den předem, případně hned ráno. Pokud je potřeba, maso odblaníme a zbavíme loje. Poté jej osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Solí a česnekem nešetříme. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu odležet

  2. Houby zalijeme vodou a necháme odstát asi 30 minut. Zeleninu očistíme. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na kolečka, mrkev a petržel rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na kostičky

  3. Připravené maso vložíme do menší zapékací mísy. Posypeme nakrájenou zeleninou, houbami a slaninou. Podlijeme trochou vody a pečeme 2 hodiny na 180 °C. Občas maso přelijeme šťávou a pokud je potřeba, podlijeme vodou

  4. Skopové na zelenině a houbách podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!