Skořicová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 170 g máslo 30 g máslo 1 lžíce skořice 2 ks žloutek 150 ml mléko čokoláda 100 g cukr krupice 1 lžíce cukr krupice 100 g cukr moučka 400 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček sušené droždí skořicový cukr strouhanka na vysypání
Postup Skořicová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku, droždí, sůl, vejce a lžíci cukru prohněteme s vlažným mlékem a těsto přikryté utěrkou necháme 45 minut kynout
Máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny a přimícháme k těstu. Opět přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout
Skořici a cukr smícháme. Navlhčenou měchačkou vykrajujeme z těsta "noky", které obalujeme ve skořicovém cukru a vkládáme do vymazané a vysypané formy. Zbylým skořicovým cukrem bábovku posypeme, přikryjeme utěrkou a necháme opět 30 minut kynout
Ztuhlé máslo nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme jím bábovku. Skořicovou bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 - 60 minut na 200 °C. Před koncem pečení můžeme bábovku přikrýt plátem alobalu - proti spálení
Vychladlou skořicovou bábovku nakrájíme a podáváme sypanou skořicovým cukrem nebo čokoládovými hoblinkami.