Skořicová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
170 g máslo
30 g máslo
1 lžíce skořice
2 ks žloutek
150 ml mléko
čokoláda
100 g cukr krupice
1 lžíce cukr krupice
100 g cukr moučka
400 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček sušené droždí
skořicový cukr
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku, droždí, sůl, vejce a lžíci cukru prohněteme s vlažným mlékem a těsto přikryté utěrkou necháme 45 minut kynout

  2. Máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny a přimícháme k těstu. Opět přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout

  3. Skořici a cukr smícháme. Navlhčenou měchačkou vykrajujeme z těsta "noky", které obalujeme ve skořicovém cukru a vkládáme do vymazané a vysypané formy. Zbylým skořicovým cukrem bábovku posypeme, přikryjeme utěrkou a necháme opět 30 minut kynout

  4. Ztuhlé máslo nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme jím bábovku. Skořicovou bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 - 60 minut na 200 °C. Před koncem pečení můžeme bábovku přikrýt plátem alobalu - proti spálení

  5. Vychladlou skořicovou bábovku nakrájíme a podáváme sypanou skořicovým cukrem nebo čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!