Malé kynuté koláčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

200 ml olej
sůl
2 ks žloutek
250 ml mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
mandle
1 kostka droždí
1,5 lžíce cukr krupice
1/2 kg hladká mouka
maková náplň

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek, který jemně posypeme moukou a necháme kynout

  2. Ostatní suroviny promícháme na vále, přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme opět vykynout

  3. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které dáme na olejem potřený plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak tvoříme koláčky, kterým potřeme okraje vajíčkem, naplníme makovou náplní, ozdobíme oloupanými mandlemi a dáme péci

  4. Pečeme přibližně 10 minut při 200°C

  5. Místo mandlí můžeme zdobit drobenkou, rozinkami, ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!