Vepřové medailonky zapečené s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
180 g mozzarella
0 sklenek bílé víno
1 sklenka hovězí vývar
8 ks vepřové medailonky
podle chuti
sůl
rozmarýn
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme a osušíme. Naklepeme lehce rukama (jen pěstmi), osolíme a opepříme.

  2. Vepřové medailonky zprudka zapečeme na olivovém oleji z každé strany asi 5 minut. Mezi medailonky při konci smažení přidáme rozmáčknutý česnek v košilce, podlijeme bílým vínem a restujeme, dokud víno nevyprchá.

  3. Osmahlé medailonky vložíme do pekáčku pokapaného olivovým olejem. Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem či tymiánem.

  4. Vepřové medailonky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Maso vytáhneme, podlijeme troškou vývaru, položíme na vrch medailonků plátky mozzarelly a zapékáme, dokud se mozzarella nerozteče.

  5. Vepřové medailonky s mozzarellou podáváme s pečenými bramborami, kaší nebo hranolky. Je to výborný hlavní chod!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!