Vepřové medailonky s nivou a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajče
0 sklenek bílé víno
12 ks vepřové medailonky
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
niva
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata slabě nařízneme a spaříme asi na 10 vteřin ve vařicí vodě. Rajčata oloupeme, odebereme zrníčka a nakrájíme na kostičky.

  2. Vepřové medailonky opláchneme a dobře osušíme. Maso opepříme. Vepřové medailonky orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Podlijeme vínem a po vypaření přidáme rajčata. Podlijeme vývarem nebo vodou a pomalu dusíme asi 10 minut.

  3. Medailonky přendáme i s rajčaty do vymazané formy, osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a maso posypeme nivou a mletou paprikou.

  4. Formu s masem vložíme do trouby a necháme zapéct na 5 - 10 minut při teplotě 200 °C.

  5. Vepřové medailonky s rajčaty a nivou podáváme teplé s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!