Vepřové medailonky s hroznovým vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 špetka sůl 1 lžíce med 200 ml červené víno 600 g vepřová panenka 1 lžička barevný pepř 1 lžíce rybízová zavařenina 300 g hroznové víno 100 ml hroznová šťáva
Postup Vepřové medailonky s hroznovým vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, posypeme kořením a zakapeme olejem, necháme asi 30 minut odležet.
Hroznové víno opláchneme a otrháme od stopek, kuličky rozkrojíme na polovinu a odstraníme semínka.
Odložené maso zprudka opečeme, osolíme, vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek zalijeme vínem, přidáme med, zavařeninu a hroznovou šťávu. Omáčku zvolna svaříme na třetinu. Pak vložíme hroznové víno a necháme přejít varem. Nakonec omáčku osolíme.
Vepřové medailonky s hroznovým vínem podáváme třeba s rýží.