Vepřové medailonky s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 lžíce med
200 ml červené víno
600 g vepřová panenka
1 lžička barevný pepř
1 lžíce rybízová zavařenina
300 g hroznové víno
100 ml hroznová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, posypeme kořením a zakapeme olejem, necháme asi 30 minut odležet.

  2. Hroznové víno opláchneme a otrháme od stopek, kuličky rozkrojíme na polovinu a odstraníme semínka.

  3. Odložené maso zprudka opečeme, osolíme, vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek zalijeme vínem, přidáme med, zavařeninu a hroznovou šťávu. Omáčku zvolna svaříme na třetinu. Pak vložíme hroznové víno a necháme přejít varem. Nakonec omáčku osolíme.

  4. Vepřové medailonky s hroznovým vínem podáváme třeba s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!