Tvarohovo-broskvová zmrzlina recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 balíčky tvaroh
4 - 5 lžic med
sušená pomerančová kůra
1 l čerstvé broskve
2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a pomocí nože oloupeme. Všechno ovoce vhodíme po částech do mixéru a rozmixujeme na broskvovou šťávu, které budeme v konečném množství potřebovat 1l

  2. Broskvovou šťávu vlijeme do mísy, promícháme s medem, tvarohem a dosladíme asi 2 lžícemi třtinového cukru. Vmícháme sušenou pomerančovou kůru. K dobrému našlehání můžeme použít tyčový mixér

  3. Tvarohovo-broskvovou zmrzlinu dáme do formy nebo plastové misky a necháme zamrazit, co 20 - 30 minut promícháváme, abychom si utvořili broskvovou dřeň a zmrzlina se lépe porcovala

  4. Po zamrazení necháme při pokojové teplotě tvarohovo-broskvovou zmrzlinu trochu povolit a rozdělíme do mističek na porce. Ozdobíme čerstvou broskví nebo lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!