Tvarohovo-broskvová zmrzlina recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 balíčky tvaroh 4 - 5 lžic med sušená pomerančová kůra 1 l čerstvé broskve 2 lžíce třtinový cukr
Postup Tvarohovo-broskvová zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a pomocí nože oloupeme. Všechno ovoce vhodíme po částech do mixéru a rozmixujeme na broskvovou šťávu, které budeme v konečném množství potřebovat 1l
Broskvovou šťávu vlijeme do mísy, promícháme s medem, tvarohem a dosladíme asi 2 lžícemi třtinového cukru. Vmícháme sušenou pomerančovou kůru. K dobrému našlehání můžeme použít tyčový mixér
Tvarohovo-broskvovou zmrzlinu dáme do formy nebo plastové misky a necháme zamrazit, co 20 - 30 minut promícháváme, abychom si utvořili broskvovou dřeň a zmrzlina se lépe porcovala
Po zamrazení necháme při pokojové teplotě tvarohovo-broskvovou zmrzlinu trochu povolit a rozdělíme do mističek na porce. Ozdobíme čerstvou broskví nebo lístkem máty.