Vepřové maso v kapustě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule sádlo voda hladká mouka 15 dkg anglická slanina 50 dkg vepřové maso mletý černý pepř 1 balíček mražená kapusta
Postup Vepřové maso v kapustě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme
Cibuli osmažíme dorůžova na sádle nebo na oleji, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme v papiňáku asi 20 munut. Když je maso poloměkké, přidáme kapustu a prolisovaný česnek. Vaříme, až je maso s kapustou měkké, potom pokrm zahustíme. Nakonec k vepřovému masu v kapustě přidáme rozškvařenou slaninu
Vepřové maso v kapustě podáváme s vařenými brambory.