Vepřové maso v kapustě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
sádlo
voda
hladká mouka
15 dkg anglická slanina
50 dkg vepřové maso
mletý černý pepř
1 balíček mražená kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme

  2. Cibuli osmažíme dorůžova na sádle nebo na oleji, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme v papiňáku asi 20 munut. Když je maso poloměkké, přidáme kapustu a prolisovaný česnek. Vaříme, až je maso s kapustou měkké, potom pokrm zahustíme. Nakonec k vepřovému masu v kapustě přidáme rozškvařenou slaninu

  3. Vepřové maso v kapustě podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!