Drůbeží gordon blue recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
2 lžičky sůl
vejce
strouhanka
brambory
1 ks mrkev
4 lžíce zelí
hladká mouka
4 listy hlávkový salát
1 lžička mletá červená paprika
4 plátky kuřecí šunka
1 svazeček kadeřavá petrželka
4 ks kuřecí prsíčka (125 g)
1 ks Hermelín (120 g)

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín si nakrájíme na plátky a rozdělíme na čtyři porce

  2. Maso na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem šunky a plátky hermelínu. Přeložíme a sepneme po stranách párátky

  3. Řízky po obou stranách obalíme v mouce, omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance

  4. Na rozpáleném oleji smažíme drůbeží gordon blue po každé straně asi 8 minut

  5. Vhodnou přílohou jsou brambory, které oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a po scezení je promícháme s nasekanou petrželkou. Oblohu může tvořit nahrubo nastrouhaná mrkev, list salátu nebo prosolené zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!