Drůbeží gordon blue recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 2 lžičky sůl vejce strouhanka brambory 1 ks mrkev 4 lžíce zelí hladká mouka 4 listy hlávkový salát 1 lžička mletá červená paprika 4 plátky kuřecí šunka 1 svazeček kadeřavá petrželka 4 ks kuřecí prsíčka (125 g) 1 ks Hermelín (120 g)
Postup Drůbeží gordon blue
Postup přípravy receptu
-
Hermelín si nakrájíme na plátky a rozdělíme na čtyři porce
Maso na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem šunky a plátky hermelínu. Přeložíme a sepneme po stranách párátky
Řízky po obou stranách obalíme v mouce, omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance
Na rozpáleném oleji smažíme drůbeží gordon blue po každé straně asi 8 minut
Vhodnou přílohou jsou brambory, které oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a po scezení je promícháme s nasekanou petrželkou. Oblohu může tvořit nahrubo nastrouhaná mrkev, list salátu nebo prosolené zelí.