Drůbeží fašírky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
strouhanka
1 ks feferonka
0,5 ks citronová kůra
0,5 lžiček čerstvě mletý černý pepř
1 svazek čerstvá petrželová nať
1 svazek jarní cibulka s natí
3 lžičky sušená majoránka
0,5 lžiček mletá uzená paprika
1 ks včerejší žemle
500 g vařené drůběží maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso z domácí slepice uvařené v polévce semeleme do mísy. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme i s natí na kolečka. Z poloviny omytého a osušeného citronu pomocí škrabky na kůru uděláme tenoučké pásky. Čerstvě omytou petrželovou nať posekáme na jemno a feferonku pokrájíme nadrobno. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k mletému masu

  2. Směs osolíme, okořeníme červenou mletou uzenou paprikou, čerstvě mletým černým pepřem a sušenou majoránkou. Přidáme jednu ve vodě namočenou a dobře vymačkanou včerejší žemli a jedno vejce. Všechno spolu dobře promícháme a směs podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi ve vodě navlhčenými rukama vytvarujeme kuličky o průměru asi 5 cm, které zploštíme dlaněmi na fašírky a obalíme ve strouhance

  3. Fašírky smažíme do červena na rozehřátém oleji a poté dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku

  4. Drůbeží fašírky servírujeme horké s čerstvě upečeným domácím chlebem a jemným zeleným salátem nebo bramborovou kaší či různě upravenými bramborami a tatarskou omáčkou. Fašírky výborně chutnají i za studena

  5. Drůbeží fašírky podáváme jako hlavní chod na oběd či večeři. Jde o velmi chutné a lehké pikantní jídlo se svěžestí citronu a nádherně voňavé po česneku, uzené paprice a použitém koření. Při přípravě výhodně využijeme zbylé kvalitní domácí suroviny v novém hlavním jídle, které je navíc rychle hotové a laciné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!